Hur Bibeln kan hjälpa oss rädda tusentals liv

Tänk om idag är en dag då du kan rädda någons liv.

Tänk om det här året är ett år då du kan rädda många människors liv.

Tänk om du under resten av din livstid får skänka lång livstid till flera andra på den här planeten.

Det här är en makt och en möjlighet som människor i den rika delen av världen där Sverige ingår faktiskt har. Dels för att vi har mycket resurser, och dels för att det har blivit enklare än någonsin att lindra nöd och rädda liv.

Och då menar jag inte bara genom att skänka pengar till organisationer, även om det förstås gör stor skillnad. Den största förändringen kan vi åstadkomma genom att se över och förändra vår livsstil. Vad vi äter, hur vi reser och under vilka förhållanden vi bor. Hur kan vi leva på hållbara sätt som inte sker på andras bekostnad?

Det pratade jag om i glada Hudik för några månader sedan när jag var inbjuden av Hudiksvalls kristna råd för att tala om miljö och mirakler. Jag gick igenom vad Bibeln säger om enkelhet och hållbarhet, delade fakta om vad exempelvis den senaste IPCC-rapporten säger om klimatkrisens följder, och diskuterade praktiska åtgärder för att vi i Jesu efterföljd ska leva liv som i ord och handling älskar vår globala nästa.

Språkmirakler i Sverige och Nepal – med Hans Sundberg Jesusfolket

Micael intervjuar sin vän och mentor Hans Sundberg om språkmirakler han har erfarit i Uppsala och i Katmandu. En svensk kvinna förklarade på felfri persiska varför en iranier behöver ta emot Jesus – trots att hon inte kunde det språket. En nepalesisk man profeterade på ett språk han inte kunde om hur evangeliet skulle spridas explosivt från liten by där det språket talades, och en tid senare skedde detta. Hans och Micael pratar också om hur en sund tungotalsteologi ser ut som inte leder till att människor blir brända på karismatik utan brinnande för Gud. Läs mer om Micaels kommande bok "Språkmirakler": https://micaelgrenholm.com/nyhetsbrev/  Avsnittet av Jesusfolket där Micael intervjuar den amerikanske författaren Jordan Daniel May om språkmirakler han har dokumenterat: https://jesusfolket.podbean.com/e/tungotal-vietnamesiska/  Micael var nyligen med i Agneta Sjödins podcast "Så in i själen" och berättade om dokumenterade mirakler. Lyssna på det avsnittet här: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/sa-in-i-sjalen-524290/episodes/86-micael-grenholm-tror-du-pa-mirakel-99170247  Kolla in Keystory – den nya streamingtjänsten som erbjuder kristna ljudböcker och annat uppbyggligt material: https://www.keystory.se/  Nu tar vi sommarlov – vi hörs i höst! Har du frågor, kommentarer eller tips på vad vi ska podda om? Maila oss på jesusfolket@gmail.com Boka en föreläsning: https://helapingsten.com/boka/ Gilla Jesusfolket på Facebook! facebook.com/jesusfolket Följ oss på YouTube! youtube.com/helapingsten Och följ bloggen Hela Pingsten! helapingsten.com
 1. Språkmirakler i Sverige och Nepal – med Hans Sundberg
 2. Kristna och konspirationsteorier – med Lars Johansson och Elisabeth Sandlund
 3. Vad Bibeln egentligen säger om odödlighet – helvetesdebatten i Dagen del 2
 4. En analys av helvetesdebatten i Dagen – med Daniel Hultberg och Elin Prather
 5. Hur Jesus befriade Micael från dödsångest och gjorde honom till pacifist (med Hope Morron)

Lyssna i senaste avsnittet av Jesusfolket! Podden hittar du här eller varhelst poddar finns. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

Trevlig lyssning!

3 kommentarer

 1. Hur får du ihop 1 Mos 9:3 med rådet att avstå kött? Insåg Gud inte konsekvenserna? Eller kan det helt enkelt vara så att det finns bättre sätt att lösa problemet med köttkonsumtion?

  Gilla

  1. Bättre sätt att lösa problemet med att vår extremt höga köttkonsumtion leder till att miljontals människor svälter ihjäl än att vi äter mindre kött? Dela gärna med dig om du sitter på sådana lösningar, men FN och mängder med forskare är överens om att mänskligheten måste äta betydligt mindre kött för att liv ska räddas. Det innebär inte att alla behöver bli veganer – men de som kan gör verkligen en skillnad om de tar det steget. 1 Mos 9:3 säger att människan får äta kött, inte att hon måste det i evigheters evighet eller att ingen individ får bli vegetarian. Du skulle inte hänvisa till 1 Mos 9:3 och äta en biff om du visste att den har förgiftad och skulle döda dig. På samma sätt behöver vi inte hänvisa till 1 Mos 9:3 som argument för att äta biffar som dödar andra.

   Gilla

   1. Vad sägs om att återgå till den naturliga djurhållning man hade på Noas tid, i stället för att använda soja som foder?

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s