Människor blir frälsta och prisar Gud efter att de ser ”Jesus Revolution” på bio

Filmen Jesus Revolution om 1970-talets ungdomsväckelse har gjort mycket bättre ifrån sig på amerikanska biografer än väntat – och nu kommer rapporter om att vissa till och med har gett sina liv till Jesus efter att ha sett filmen. På en biosalong i Miami uppstod ett bön- och lovsångsmöte efter att filmen var slut där några tog beslutet att bli kristna.

Här har jag gjort en video där jag har samlat klipp från väckelsemötet på bion och en intervju där skådespelarna berättar hur de fick döpa människor på riktigt under inspelningen:

Människor blev frälsta även under filminspelningen. När Jonathan Roumie, som spelar hippiepredikanten Lonnie Frisbee i filmen (och som även spelar Jesus i serien The Chosen) filmade en scen där Lonnie döpte hundratals människor i havet sa några av statisterna att de aldrig hade blivit döpta men ville födas på nytt i Jesu namn. Så några av dopen som kom med i filmen är inte skådespel, utan kamerorna fångade upp när människor döptes på riktigt! 🙌

Filmens producent berättar även om hur många på studion och i produktionsteamet som inte var kristna blev rörda till tårar när de såg filmen och ville veta mer om Jesus. Det här är ingen vanlig Hollywoodfilm alltså.

Just nu finns tyvärr inga planer på att visa filmen på svenska biografer, men det går att ändra på! Maila till Filmstaden på kundservice@filmstaden.se och be dom ta in den! ❤️🔥

Annons

4 kommentarer

  1. Minns början av 70-talet när Jesusfolket kom till stan. Själv blev jag kristen först några år senare, i slutet av det decenniet. Men det var en mycket speciell tid där budskapet om att Jesus lever, Jesus älskar dig, märktes överallt..

    Gilla

  2. Under min livstid har många väckelser passerat revy. Samtidigt tappar samfunden medlemmar och gudstjänstdeltagare, och nutidens ungdomar har inte ens den mest elementära koll på bibliska gestalter och berättelser. Hur går det ihop?

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s