”En ängel kallade mig till Sverige”

Ed Thomas. Foto: Rickard Kilström
Ed Thomas. Foto: Rickard Kilström

Ed Thomas är lugnt Sveriges coolaste präst, och historien om hur han kom till Sverige är ännu coolare. Många förknippar ”kallelse” med en vag känsla eller ett subjektivt intresse, men för Ed handlade det om Guds hörbara röst och ett änglabesök. Han berättar om hur det gick till i videon ovan, inspelad på Pannkakskyrkans konferens Union som vi höll tidigare i år.

Ed var stjärnkock i USA, bokstavligen: han lagade mat åt kändisar och hade en lovande karriär med, enligt honom själv, ”fett med pengar”. En natt förändrades allt. Han vaknade av att någon sa ”Edward!”, men det var ingen där. Han väckte sin fru och hon muttrade surt att han bara hade drömt nåt och att han skulle somna om. Han gjorde så, och vaknade igen ”Edward!”

Nu började han bli orolig. Höll han på att bli galen? Han kontrollerade att ingen fanns där och försökte somna om igen, och innan han slöt ögonen kom han att tänka på historien om hur Gud kallar profeten Samuel mitt i natten tre gånger (1 Sam 3).

Rösten väckte honom en tredje gång, och då sa han ”Om det är djävulen, lämna mig i frid. Om det är Gud, vad vill Du?” Plötsligt sken rummet upp och en transparent ängel klev in. Ängeln sa att han skulle till Sverige, att han skulle bli präst där och att Gud kommer sända en väckelse.

Idag jobbar Ed som präst i Lötenkyrkan här i Uppsala. Han är till stor välsignelse och mängder med ungdomar söker sig till Löten, de flesta ickekristna. Han är en sann förebild i att ha en radikal tro på Jesus samtidigt som man är sig själv och älskar människor med respekt. All cred till Ed 🙂

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s