Andeutgjutelsen på Asbury besöktes av så många att polisen fick stänga vägarna

Över 50 000 uppskattas ha besökt förnyelsen på Asbury University de senaste två veckorna. Hotell, restauranger och offentliga toaletter på den lilla orten Wilmore där universitet ligger har blivit helt överbelamrade, till den grad att myndigheterna har satt upp skyltar som uppmanar väckelsehungriga pilgrimer att vända om i bokstavlig mening och köra hem igen.

Hur fantastiskt är inte det egentligen? Så många har blivit så berörda av Gud att myndigheterna behöver gripa in för att skapa ordning.

Den här kartan visar alla bekräftade platser som människor åkte från för att besöka andeutgjutelsen på Asbury University. En av universitetets studenter, Eliza Crawford, gjorde detta efter att ha frågat hundratals besökare var de kom ifrån:

Allt började med ett litet bönemöte som bland annat innehöll falskt sjungande som lät ”som att någon trampade på en hund”, information om en kommande Mario Kart-turnering och en predikan som predikanten själv ansåg var en ”stinkare” och som han helst ville glömma.

Antingen är det detta som hela tiden har varit nyckeln till väckelse, eller så kan Gud göra fantastiska saker oberoende av vår dagsform och talang. Jag tror det senare.

Unde de två veckor som har gått har många blivit frälsta, helade och berörda av Guds Ande. Här är en video jag har gjort som samlar några av vittnesbörden:

För att inte bråka med polisen och för att skapa en lugnare och mer förutsägbar studiemiljö för sina studenter har ledningen för universitetet avslutat den över tio dagar långa bönen, begränsat tillgång till aulan för dem över 25 år och hänvisat till lokala församlingar där man bjuder in till mindre väckelsemöten som de tillresta kan ta sig till.

Jag uppskattar verkligen samarbetet mellan universitetet och församlingarna och att man betonar att Gud finns överallt och inte är beroende av en specifik aula för att frälsa, hela och förvandla. Samtidigt riskerar rektorns retorik om att saker måste ”återgå till normala” att utmåla förnyelse och väckelse som något tillfälligt och, ja, onormalt.

Min bön och förhoppning är att de eldar som tändes i aulan på Asbury ska fortsätta brinna, spridas till fler platser, och sätta miljontals hjärtan i brand för Herren. För är det något världen behöver idag med alla kriser, ohälsor och oroligheter så är det mer av den Helige Anden. 🔥

Annons

2 kommentarer

  1. Vad tänker du? , är den fråga som ställs till den som vill lämna en kommentar. Ja, jag tänker att Den Helige Ande (inte Anden som det står i texten ovan) finns med var och en som tror var man än befinner sej. Man behöver inte leta upp honom. Jag tänker också att det som beskrivs i artikeln när,mast liknar de sorters masspsykoser som inträffade under 80-talet när människor, många från andra föramlingar, reste till Uppsala och livets ord för att uppleva samma sak som beskrivs i artikeln. När berusningen var över kom många tillbaka sargade och fattiga. Jag tänker också på hur Jesus helat relationen mellan Gud och människan där bön om förlåtelse och omvändeele är nyckeln till helandet. Man kan nog beskriva helandet som den känsla man uppryms med när två parter söker försoning och ber varandra om förlåtelse. Eller känslan man fylls med när man ber bönen Fader vår. Visst känner man sej mer hel efter den bönen?

    Gilla

  2. Jag skrattade rätt ut när jag läste vad predikanten ansåg om sin predikan 😂 en stinker ” kommer hem snart” 🥹 ser fram emot att få höra om denna händelse i retrospektiv. Jag hoppas mycket gott kommer ut ur det , människor behöver höra om Jesus!

    Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s