Rasister som låtsas vara kristna för att trakassera muslimer

Nytt avsnitt av Jesusfolket! Allt fler hävdar sig stå för ”kristna värderingar”, men inte för att de är kristna. Tvärtom är det många som identifierar sig med Jesuslös namnkristendom för att sparka på muslimer ännu hårdare. Micael och Sarah pratar om varifrån detta fenomen kommer och hur vi kan göra för att motverka den främlingsfientliga väckelsen som pågår.

Ladda ned avsnittet som MP3 här!

Referenser:

Vad hände Gina Dirawi?

Fler ickekristna gillar kristna värden

Kristna pseudo-pacifistiska islamofober 

Svar på Jimmie Åkessons halvt antisemitiska debattartikel

Podcasten Jesusfolket hittar du här eller varhelst poddar finns. Du kan även prenumerera på YouTube. Gilla gärna Jesusfolket på Facebook! Om du vill att vi ska komma och prata i din församling, bjud in oss!

8 kommentarer

 1. Ni missar en sak i ert resonemang, det är att Sveriges land är sedan århundraden i grunden uppbyggt på kristna värderingar, en grund som nu mot folkets vilja mer eller mindre medvetet monteras ner av våra politiker. Är det då så konstigt att en så stor del av dessa namnkristna människor i vårt land försvarar dessa
  kristna normer mot ett yttre främmande hot i form av muslimska charialagar och månggiften?
  Ni gör då narr av dessa människor och kallar dom rasister, de som inte lärt känna Jesus men som ändå kämpar emot och i sitt hjärta känner att de kristna värderingarna är ett bättre val än det muslimska inflytandet de nu ser breda ut sig.
  Att sedan dessa namnkristna människor uttrycker sig på ett ovärdigt sätt mot muslimer är endast ett tecken på att de aldrig lärt känna Jesus, men samtidigt en helt annan fråga, liksom hur dessa så kallade Muslimer behandlar de kristna?
  Jag vet att ni anser att det finns inga kristna länder, endast kristna människor, vilket jag delar. Men om ni ändå skulle tvingas välja, vill ni då leva i ett så kallat muslimskt land eller i ett såkallat kristet land?
  Ni skall vara medvetna om att när ett land har över 50% muslimer, vilket är möjligt i Sverige om några generationer så blir det Muslimskt varken ni vill det eller ej. Exemplen är många.

  Gilla

  1. Hej Inge!

   1. Åtta procent av Sveriges befolkning är muslimer. Femton procent är kristna. Över 70 procent är ateister och agnostiker.
   2. Konstantinska statskyrkovärderingar är inte kristna värderingar. Jesus ville inte ha en luthersk diktatur.
   3. Månggifte är olagligt (godmorgon!)
   4. De vi kallar rasister är de som likt SD-politikern Markus Wiechel kallar afrikaner för ”satans jävla aphelveten” och de som riktar hot om att mörda och våldta Gina Dirawi så fort hennes ansikte syns på TV.
   5. Guds rike sprids genom evangelisation, inte genom att flytta ickekristna människor från ett land till ett annat. Vart vill du utvisa alla ateister?

   Gilla

   1. I en kartläggning av Pew Research från 2018 svarade 14 procent av svenskarna att de själva betraktade sig som ateister, 4 procent svarade agnostiker. I samma undersökning svarade 52 procent att de själva betraktade sig som kristna. Du säger att 15 procent är kristna och att 70 procent är ateister/agnostiker. Varifrån kommer dessa siffror?

    Gilla

    1. Jag vet inte exakt vilken statistik Micael använder sig av. Men jag misstänker att om man ställer mer specifika frågor om tro (t.ex. ”tror du att Jesus uppstod från det döda?”) eller praxis (”Går du i kyrkan regelbundet?”) så torde 15% kristna vara en mer rimlig siffra än 52%. Poängen med detta avsnitt är väl att kritisera människor som använder begreppet ”kristen” som en etikett, men fyller det med ett annat innehåll.

     Gilla

   2. Det är förhoppningsvis endast någon promille av dina 70% ateister som skulle fälla sådana hemska rasistiska uttalanden som du refererar till i ditt exempel?
    Jo visst är månggifte olagligt i Sverige, men med de importerade muslimerna har vi bevisligen fått ett mörkertal av mångiften i landet som den svenska lagstiftningen inte klarar att hantera.
    Nej vi skall inte exportera ateister till andra länder, men om nu dina uppgifter stämmer att 70% är ateister, plus 8% muslimer, (vilka även de är ateister då de aldrig tagit emot Jesus) i Sverige, varför skall vi då främja ytterligare import av ateister? Vi som anser oss vara kristna kanske skall möjligen försöka att evangelisera de människor vi redan har i landet först?

    Gilla

    1. Jag tycker just frågan om månggifte är intressant. Frågan är om det politiska beslutet att inte erkänna månggiften ingångna enligt utländsk lag kommer att ha några reella konsekvenser. Jag har inte hört någon politiker förespråka förbud mot att leva med flera personer i polyamorösa relationer. Gissningsvis kommer de som lever i polygama relationer fortsätta göra detta, även om bara en person är maka/make i skatteverkets ögon. Jag misstänker att det i mångt och mycket rör sig om en symbolfråga (som så mycket annat i det s.k. ”kulturkriget”).

     Gilla

     1. ”Den hemliga sexhandeln i Irak” heter en dokumentär som kan ses på svtplay. Några saker som framkommer i dokumentären är:

      -Kriget i Irak har dödat så många av de Irakiska kvinnornas män att överkottet på kvinnor i ett land där kvinnor saknar det skydd som kvinnor i Sverige har blir ett stort problem.

      -Ledare inom den Islamska kyrkan säljer kvinnorna till män som vill ha sex med dem. Männen tror att de kan utnyttja kvinnorna på ett rätt sätt om de ingår ett äktenskap med dem innan de har sex med dem. När de fått sitt sex överger de kvinnan som givetvis blir ”parias” för samhället. Äktenskapen kan köpas för allt från några timmar till några månader.

      -Ledarnas utnyttjande av änkorna och andra kvinnor fördöms i dokumetären även av muslimer.

      Vad kan vi göra?
      Det talas mycket om arbetskraftsinvandring och sådana saker. Jag tänker att man skulle kunna leta upp de orter i Sverige som har ett stort kvinnounderskott,, (mycket norrlands landsbygd) och erbjuda de Irakiska krigsänkorna att få flytta dit. Varken norrlandsmännen eller krigsänkorna verkar vara i så stort behov av romantik och annat tjafs. De vill bara ha lugn och ro. Trygghet och glädje. Ja, jag säger: Låt norrlanssinglarna och krigsänkorna mötas och tillfällen att gifta sej på riktig.

      Gilla

 2. Jag kan hålla med om att vissa sedvänjor som kommer från utomeuropeiska kulturer är problematiska. Men det problematiska ligger inte i att de är icke-kristna, utan att de strider mot grundläggande mänskliga rättigheter (eller mot ”naturrätten” med en äldre filosofisk terminologi).

  Som konfessionell (icke-statskyrklig) lutheran tror jag det är av yttersta vikt att kunna skilja mellan de andliga och det världsliga regementet. Även om båda ytterst kommer från Gud, har de olika syften och även olika medel. Det världsliga regementet syftar till borgerlig rättfärdighet och att människor kan leva i fred med varandra, och som medel har det staten och dess våldsapparat i form av polis, rättsväsende etc. Den kunskapsmässiga normen för det världsliga regementet är det naturliga förnuftet, och det kräver inte någon kristen tro. Det andliga regementet har till syfte att få människor till himlen, och dess medel är Gods ord och evangelisation.

  Det finns alltid en frestelse att blanda samman kyrka och stat, när politiker vill flirta med kristna väljare eller kyrkliga företrädare lockas att liera sig med politikerna för att främja sin agenda. Men erfarenheten har visat att det sällan slutar bra när andliga och världsligt blandas samman.

  Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s