Antirasism & asylaktivism

flicka i bilen

Europa har en lång, mörk historia av rasism och främlingsfientlighet, och i dessa dagar börjar den bli allt mer synlig och extrem. Eftersom alla människor är skapade till Guds avbild och Gud uppmanar oss att älska invandrare som oss själva och inte behandla dem annorlunda än infödda, så är det en kristen plikt att stå upp mot rasismen och för tolerans och mångkultur. Jag har personligen deltagit i flera aktioner mot deportationer och protesterat mot att Sverige utvisar människor till livsfarliga länder, och jag har även hjälpt en väldigt utsatt grupp ekonomiska flyktingar som dykt upp i Sverige på senaste tiden, nämligen hemlösa EU-migranter från framför allt Rumänien. Nedan är ett stort gäng blogginlägg om allt detta:

Bibeln

117 Bibelverser om invandrare och flyktingar

Gud var ett flyktingbarn

Bjud en ängel på middag!

Asylaktivism i den Helige Andes kraft

I Guds Rike är ingen människa illegal

De bibliska profeternas syn på invandrare och flyktingar

Nationaldagen vs Pingstdagen

Främlingskärlek och fiendekärlek

Vi tillhör ett annat Rike

Nationalismen på frammarsch

Varför kristna inte ska vara nationalister

Bojkotta nationaldagen

Gud är inte nationalist

Tre botemedel mot främlingsfientlighet

Apg 17:26 handlar inte om att stänga gränserna för invandrare

 

Migrationspolitiken

Så du vill stänga gränserna?

Jag sökte asyl i lördags… och fick avslag

Fem berättelser, fem människor, fem anledningar till att Sverige har en orimlig migrationspolitik

Myten om hjälp i närområdet

I Indien har de kastlösa, i Sverige har vi papperslösa

Ska det verkligen vara olagligt för syrier att komma till Sverige?

Västvärldens migrationspolitik är dagens form av slaveri

Lögnen ska göra er bundna – tankar från Runars och Jimmies ”väckelsemöte”

Kristna som vill att andra kristna ska dö

 

Sverigedemokraterna

SD växer inom frikyrkan

Svar på Jimmie Åkessons halvt antisemitiska debattartikel

SD är värre när de är nyktra och artiga

Därför är Sverigedemokraterna ett rasistiskt parti

Problemet är inte massinvandring, utan att SD vill tvångsutvisa människor till förföljelse och död och splittra familjer

Att hjälpa i närområdet är ingen anledning till att strypa asylinvandringen

Kristna pseudo-pacifistiska islamofober

Respons på Aletheias ”allvarsord om Sverige”, del 1: Mångkultur

Respons på Aletheias ”allvarsord om Sverige” del 2: Islamofobi

Respons på Aletheias ”allvarsord om Sverige” del 3: Sverigedemokraterna

Minskar vi SD genom att minska invandringen?

Sverigedemokraternas liberalteologi intar frikyrkan 

SD måste bemötas med kärlek

Jimmie Åkessons dröm om en ”etniskt homogen nation”

 

Tvångsutvisningar

#blockad: På fel sida om lagen, på rätt sida om moralen

Flyer: Därför måste tvångsutvisningarna av irakier stoppas!

Pressmeddelande: Utvisad till tortyr. Nu är pastor Jean tillbaka i Sverige

Pressmeddelande: Utvisningen av Siavash Rahimi stoppad efter aktion

Deportationsbussen åkte mitt framför näsan på oss

Hemma från Arlanda

Dödshotade kvinnor utvisas till Iran idag

Ahmad utvisas till Afghanistan idag, hotas av dödsstraff

Fru och barn i Sverige – utvisas till Kongo

 

EU-migranterna

Förföljelsen av fattiga romer i Rumänien och Sverige

Mina rumänska vänner på gatan

Den hemlöse bebisen på Uppsalas gator

Hemlösa, fattiga och får inte gå i skolan – romska barn i Sverige 2014

Antingen registrerar vi dem eller så ignorerar vi dem

Myten om tiggarligorna

Tiggeri får absolut inte förbjudas

Därför måste de rumänska barnen få tillgång till utbildning

Öppna upp kyrkorna för hemlösa!

Alla kan lära känna en tiggare

Från tiggare till arbetare

Rumänsk väckelse på husförsamlingsgudstjänsten

Jesus är Fredsfursten: min predikan för de rumänska tiggarna

8 kommentarer

 1. Lukas 4:5
  ”Så förde han honom upp och visade honom den bebodda jordens alla kungariken i ett ögonblick; och Djävulen sade till honom: ”Jag vill ge dig all denna myndighet och deras härlighet, eftersom den har överlämnats åt mig, och jag ger den åt vemhelst jag vill. Om du alltså utför en handling av tillbedjan inför mig, skall allt bli ditt.” Till svar sade Jesus till honom: ”Det står skrivet: ’Det är Jehova, din Gud, du skall tillbe, och det är endast honom du skall ägna helig tjänst.’”

  Herraväldet över jorden tillhör Satan Djävulen och ingen annan tills dess att Guds Kungarike kommer. Vad har detta med att hjälpa människor i nöd kan man då fråga sig? Jo, detta handlar inte bara om att hjälpa, utan om att omfördela jordens kungariken. Att ge bort land, mark, medborgarskap och allt vad det är. Sådant som bara Satan har myndighet att göra. Att följa bibelns exempel som den barmhärtige Fariséern gjorde är något annat. Det var hjälp på plats.

  Att som kristen involvera sig i ett så djupt politiskt projekt som att omfördela jordens länder ser jag som mycket olämpligt. Det är att direkt ta del i sådant som är under Satans myndighet och därmed att inställa sig till tjänstgöring i hans organisation.

  1 Joh 5:19
  ”Vi vet att vi är av Gud, men hela världen ligger i den ondes våld”.
  Antirasismen är en form av marxism och har sina rötter i Frankfurtskolan. Dess projekt är att bygga en världsregering, en enad värld under en central ledning. Detta är inte Guds projekt, utan Satans och det är vägen fram mot vilddjurets rike, och vidare till Harmageddon. Det kommer skapa en instabilitet som kommer leda till så svåra tider där själva livet på jorden är hotat.

  Upp 18:4
  ”…Gå ut från henne, mitt folk, för att ni inte skall vara delaktiga med henne i hennes synder och för att ni inte skall få del av hennes hemsökelser”
  Vi skall inte vara delaktiga i detta, i Satans politiska projekt utan vi skall ge bröd som mättar, fast föda av det människor verkligen behöver. Andliga föda i form av att predika. Världen och dess politiska angelägenheter skall vi hålla oss långt borta ifrån

  Gilla

  1. Hej Pär!

   Märkligt att du enligt Bengt har problem med att posta kommentarer – jag kan inte finna något i skräpkorgen så den verkar ha försvunnit helt ur systemet. Säg till om problemen kvarstår.

   Dina argument måste jag dock säga är hemskt dåliga! 🙂 Jag har hört många bristfälliga argument för varför vi inte ska välkomna flyktingar, men detta var något av det billigaste jag hört ärligt talat. Låt mig försöka bena ut vad du säger (rätta mig gärna om jag gör fel): Alla kungariken tillhör djävulen, och att ”omfördela” jordens riken och att ”ge bort land, mark, medborgarskap” etc är att göra något som endast djävulen har myndighet att göra, dvs man agerar som djävulen. Detta är en EXTREMT långsökt tolkning av Luk 4:5, och den går helt och hållet emot hur Bibeln beskriver att vi ska välkomna, älska och jämlikt behandla invandrare i exempelvis 3 Mos 19:33-34.

   Faktum är att med ditt resonemang kan man lika gärna argumentera för att SD (tillsammans med alla andra partier) agerar sataniskt i och med att de strävar efter makt över världens riken, något ”som Satan bara har myndighet att göra”. Lukas 4 innehåller inget resonemang överhuvudtaget om att omfördela land, välkomna/exkludera invandrare eller medborgarskap. Det är med andra ord en fruktansvärt dålig bibeltolkning du gör.

   På samma sätt för du in ett resonemang om hjälp i närområdet kontra asyl – något jag skrivit om här https://helapingsten.wordpress.com/2014/09/22/att-hjalpa-i-naromradet-ar-ingen-anledning-till-att-strypa-asylinvandringen/ – i texten om den barmhärtige samariten (inte farisén), trots att den inte alls handlar om invandring, flyktingskap eller distans. Det den däremot handlar om är att inte göra åtskillnad på människor utifrån deras ras, kultur eller religion (samariterna var ju inte ortodoxa judar) när man hjälper dem.

   Och sen din teori om marxismen och armageddon är ju egentligen inte heller byggd på Bibeln, eftersom marxismen inte finns där. Att du säger att antirasismen är del av det marxistiskt-satanistiska projektet är läskigt, eftersom du då distanserar dig från antirasismen och helt enkelt försvarar rasismen. För man kan ju knappast vara antirasist samtidigt som man inte är rasist. Som sagt, dina argument är extremt tunna och väldigt obibliska, vilket ju bara stärker mitt case.

   Gud välsigne dig!

   Gilla

  2. Väl skrivet Pär Törnell. Den s.k. ”anti-rasismen” är inte sund i mina ögon. Tydligt ser vi hur världsstaten är i annalkande och vi måste göra allt vi kan för att motverka detta. Att engagera sig i SD är ett sätt. Gud välsigne er.

   Gilla

Vad tänker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s