Himlajorden är mitt hem

elena-prokofyeva-17909

Foto: Elena Prokofyeva, Unsplash.

Jag ska ingen annanstans
– bara för en kort tid
ska jag drömma mig en vacker sömn
medan jag väntar utanför tiden

Solen går upp i öster
– när Han säger mitt namn
vaknar jag ur min goda dröm
och stiger ut att möta det nya livet

Jorden är skimrande nyfödd
– jag andas förundrad
och varje cell i min kropp njuter
fullt ut av att finnas till

Universum andas obehindrat
-och genomträngande
är den puls av kärlek
som håller allt vid liv,

Helt kännbar och bortom allt tvivel
-bryter jublet löst:
Skapelsen är befriad!
Och vi är sannerligen, sannerligen, äntligen hemma!

About Anneli Lendrup

Genom bl.a. fritidsledarutbildning, drama på högskolan, bibelskola och Församlingspedagogutbildning har jag fått verktyg att berätta det Gud lagt på mitt hjärta i och genom mitt liv. När jag 1985 fick möta Jesus hemma i köket, förlöstes gåvor som drama, dans, poesi och konst (bl.a.målning och foto) i mig. Men framförallt också en frimodighet till medvetna ställningstagande och att leva ett liv som kan gestalta Guds Rike så tydligt som möjligt. Bokslukare, som älskar teologisk reflektion och dialog. Jag har lärt känna den världsvida kristna familjen genom vänskap, studier, och genom att delta i de olika grenarnas gudstjänstliv. Jag går gärna i kloster då och då. Och ser det karismatiska som helt naturligt.

Posted on 22 oktober, 2017, in Bön och tillbedjan, Frälsning och evigt liv and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: