Mikael Skogsén: Profetia, helande och frälsning på en restaurang!

10426710_868801113142893_4682015841573529882_nMikael Skogsén, pastor i IHOP Sweden i Örebro, har en stark profetisk gåva och en enorm frimodighet. På Facebook berättar han om hus Jesus förvandlade liv när han och en vän åt på en vanlig restaurang i Örebro:

När vi hade ätit så magen stod i alla fyra hörnen ropade jag på mannen och sa: ”Min vän, vilken fantastisk mat och vilken fantastisk service. Du är en speciell man, som jag vet att Jesus kommer att välsigna.” –  ”Trevligt, trevligt”, sa mannen.

”Sätt dig här så får vi välsigna dig.” Så mannen sätter sig ner och jag tittar på honom. ”Du är en bra ägare till detta ställe!” – ”Känner du mig?” frågade mannen. ”Nej, det gör jag inte men jag känner att Jesus vill säga lite saker till dig och din blivande hustru.” Nu höll mannen upp i sin andning och tittade på mig.

”Ja, du ska gifta dig, du är väldigt nervös för att du ska åka ner till Tyskland och träffa henne. Jesus säger att det kommer att gå så bra. Du kommer att bli så älskad av henne och ni kommer att bli så lyckliga.” När jag tittar på mannen, där vi sitter och håller varandra i händerna och tårarna ringer neröver mannens kinder och säger: ”Ja det är så rätt, så rätt det du säger.”

Så jag säger till honom, ”Kära vän. Jesus vidrör nu din rygg och du kommer att känna en värme stråla genom din rygg. När den kommer ner emot ryggslutet och bäcken. Kommer din smärta att vara fullständigt borta. För Jesus står bredvid dig och håller sin hand på din rygg.” Och mannen hoppar rätt upp och skriker, ”Min rygg! Min rygg!” Så stolen flyger bakåt och slår med en duns ner i golvet.

Med tårarna rinnande neröver kinderna säger mannen. ”Vänta lite”, sedan rusar han iväg in bakom kassan och tar upp en mobil och ringer. Med hög röst ropar han, ”Bror skynda dig att kom, detta är helt galet, jag har två män här och jag har blivit botad i min rygg.” Sedan lägger han på och kommer tillbaka till bordet och säger. ”Vem är ni?” – ”Vi är bara två vanliga män som älskar Jesus!”

”Sätt dig nu ner så ska jag fortsätta att berätta.” Jesus uppenbarade massa saker för mannen, som under tårar i slutet på samtalet ropar ut: ”Jag är en syndare!”
– ”Även om du är en syndare kommer du att i kväll få frid i ditt hjärta!” Där vid bordet ber vi med mannen till frälsning. När vi hör ljudet av en bil som bromsar så häftigt in att det tjuter om däcken. ”Nu kommer min bror.” Mannen reser sig och möter upp en man som rusar in i restaurangen och mannen berättade för sin bror om vad som hade hänt, och bägge gråter.

Sedan kommer mannens bror fram och sträcker fram handen och nästan bugar ner i bordet. ”Sätt er så ska jag berätta vad Jesus säger nu till dig”, sa jag.

”Du har under många år kämpat med en sjukdom. Nu vidrör Jesus dig och fyller ditt inre med kraft och frid.” Sedan satt vi där och samtalade medan Jesus uppenbarade en hel del för bägge bröderna. När mannen som äger restaurangen säger: ”Bror, jag har tagit emot Jesus i mitt hjärta. Prästen bad för mig.”

”Be med mig också”, säger brodern, ”jag vill också ha Jesus boende inom mig.”

När vi hade suttit där och samtalat och maten var slut och kaffet var uppdrucket säger jag till bröderna, ”Nej nu pojkar, måste vi få betala och åka hem och sova.”
Nu går bägge bröderna undan och står och pratar. Efter några min kommer de åter med några väldigt stora sedlar i händerna och säger. Maten bjuder vi på och vi vill också ge en gåva till de arbetet ni står i. Jag tittade på honom och sa, ”vi kommer att sända dessa pengar till barn som lever i slummen utanför New Delhi. Det kommer att köpas in mat och skolböcker som de får när de kommer till skolan vi har satt upp där nere!”

”Kära präster, vi har en fråga också. Kan ni göra detta igen med hela släkten?” –  ”GIVETVIS ska vi göra det” svarade jag honom!

Sedan blev det massor med kramar och pussar på kinderna.

Gratis mat samt kollekt! Efter att man äter på en av stadens resturanger.

Du vet aldrig när Jesus kan ställa någon människa i din väg. Tänk att den personen du tycker absolut sämst om, kan vara utsänd från Jesus för att slipa på din karaktär och din kärlek. Din största fiende kan i slutänden vara din största välsignelse!

Därför ska du behandla människor med den största respekten, för tänk om det är någon som Jesus har sänt för att välsigna dig och du bara är irriterad och butter! Det kan ju vara en ängel som är främlingen du möter på gatan!

Guds rikaste välsignelse över dig idag!

29 kommentarer

 1. Synd då att Jesus inte fokuserar mer på
  verkligt lidande och fattigdom i tredje
  världen, istället så ska helandet ske i
  rika i-länder som Sverige, USA, England
  mm mm. Tillåt mig tvivla..

  Gilla

  1. Hej Stig! Tvärtemot vad du säger så sker de flesta mirakler i majoritetsvärlden (det som förr kallades tredje världen). Craig Keeners 1000-sidiga bok Miracles visar hur uppskattningsvis 200 miljoner pingstvänner och karismatiker världen över menar sig ha upplevt mirakler – de allra, allra flesta bor i majoritetsvärlden. Här på Hela Pingsten har vi skrivit om många sådana fall:

   Tecken och under i Ghana: https://helapingsten.com/2015/12/14/tecken-under-och-fralsning-i-ghana/

   Lama går i Västafrika: https://helapingsten.com/2015/08/31/imamer-tar-emot-jesus-i-vastafrika/

   Helandemöte i Mozambique: https://helapingsten.com/2014/11/26/helandemoten-och-fattigdomsbekampning-med-iris-global-i-mocambique/

   Jag såg helanden med mina egna ögon i Kahoyi, Sydafrika: https://helapingsten.com/2013/05/29/andeutgjutelsen-i-kahoyi/

   Helande och befrielse i Guinea: https://helapingsten.com/2013/03/02/helande-och-befrielse-i-boke-guinea/

   Ge Baojuans mirakulösa erfarenheter i Kina: https://helapingsten.com/2013/10/04/folj-dem-som-gor-jesusgrejerna/

   Broder Yun och väckelsen i Kina: https://helapingsten.com/2010/03/26/broder-yun-och-vackelsen-i-kina/

   Under och mirakler i Indien: https://helapingsten.com/2014/03/18/rapport-fran-verkligheten-under-och-mirakler-i-indien/

   En mirakulös Indienresa: https://helapingsten.com/2011/06/18/en-mirakulos-indienresa/

   För åtskilliga fler exempel, se min spellista på YouTube, Miracles in Missions: https://www.youtube.com/playlist?list=PL025E3C421743A924

   Guds välsignelse!

   Gilla

   1. Hej Micael!
    Kan inte hjälpa att denna övertro på
    healing hos er känns ganska obehaglig. Det blir lite som att titta
    på ”Det okända” som visas i tv 7,
    där diverse ”medier” springer runt
    och känner in huset, för att sen ge
    en fullständig rapport om vilka som
    levt i huset tidigare och deras ev
    tillkortakommanden.

    Ja du Micael, ser man till % så har
    u-länderna en försvinnande liten
    andel av alla sk mirakel som du
    och dina gelikar hävdar är sanna.

    Detta är givetvis min åsikt och alla
    måste vara fria att tro vad man vill.
    Det finns många charlataner i denna
    bransch som gång efter annan blivit
    avslöjade, min tilltro till denna pastor är tyvärr minimal.

    Gilla

    1. Hej igen Stig! Återigen har du helt fel i att hävda att en försvinnande liten andel mirakler sker i ”u-länder”, de allra flesta av de över 200 miljoner pingstvänner och karismatiker so menar sig ha upplevt mirakler bor faktiskt i majoritetsvärlden (Afrika, Asien, Latinamerika). Sen kan vi inte veta hur många av dessa påståenden som faktiskt är sanna, men det du gör är att ge ett teologiskt argument mot mirakler – att om mirakelberättelserna är sanna är Gud orättvis då han för det mesta gör de i västvärlden. Det är ett obegripligt argument eftersom de flesta mirakelberättelser kommer från andra håll än västvärlden. Jag skulle vilja be dig att läsa genom länkarna jag gav dig ovan innan du hävdar annat.

     Gillad av 1 person

 2. Det går i samma anda, som den där musikern som jag alltid glömmer namnet på och hans granne, Örjan. För att veta vad det leder till i slutändan, måste man alltid följa upp fallen individuellt.
  Utifrån texten låter det dock mera som att han har en spådomsande som verkar. Offren blir tillfälligt bättre, men sjunker sedan ner i djup depression och blir ännu sjukare. Men, som sagt, fallen måste följas upp.

  Gilla

  1. Jag följer gärna upp denna berättelse. Att dock utgå från att kristen pastor vars andliga tjänst leder till att folk blir frälsta (!) är demonisk är uppåt väggarna obibliskt. Hur demonisk var då inte Ananias som hade koll på vilket hus Paulus satt i och vad han varit med om (Apg 9)? Den här obibliska föreställningen om att djävulen skulle vara kraftfullare än Gud fattar jag inte.

   Gillad av 1 person

   1. Hej Micael,
    Jag känner inte till personerna i fråga och därför skrev jag ”Utifrån texten”.
    Helandet kommer inte alltid genom Jesus. Skillnaden är att då sker det till en kostnad.

    Gilla

    1. Att helande inte alltid kommer genom Jesus är inte en anledning till att utgå från att en kristen pastor använder sig av new age om helande sker. Det är som att utgå från att alla jag träffar vill mörda mig bara för att mord existerar.

     Gilla

     1. Ulf Ekman kallades för pastor och gör väl av några än idag. Kan du förneka all skada hans krafter gjort?

      Gilla

      1. Nej Ulrika, jag argumenterar inte för att alla pastorer gör bra saker. Det jag säger är att det är obibliskt och ologiskt att utgå från a priori att om en pastors verksamhet resulterar i helande (och frälsning!) så är det demoners verk. Det är lika absurt som att utgå från att alla jag träffar vill mörda mig. Visst kan det finnas folk som blir mörda mig, men det är en sjuk utgångspunkt att applicera på alla människor.

       Gillad av 1 person

       1. Paulus betonar ”pröva varje ande” och på Andens frukter kan man bedöma. God frukt har en viss mognadstid. Det är en god idé att du följer upp människorna personligen efter en tid. Även det gjorde Paulus, han var mån om var och ens väg och lämnade dem inte vind för våg efter ett restaurangbesök.

        Gilla

     2. Hej igen, Micael,
      Tycker du inte själv att historien verkar lite märklig? Skogsén tar en stor risk när man säger att mannen ska bli lycklig. Hur kan han veta hur mannens liv ska utveckla sig?
      Och brodern som kommer med ”tjutande däck”…?
      En sådan här historia kräver en tredje part som kan verifiera att det har hänt. Vad heter hans vän, vad heter restaurangen?

      Gilla

      1. Förresten, nu kom jag ihåg musikerns namn, Simon Ådahl. En bekant blev utsatt för honom för någon tid sedan.

       Gilla

      2. Hej Thomas,

       ”Du är en speciell man, som jag vet att Jesus kommer att välsigna.”

       Har Gud anseende till personen för att hon/han ska kunna ta emot välsignelsen?

       Gilla

       1. Hej Ulrika,
        Ja, den talartekniken är väldigt utbredd i bl.a. Asien, där spådomsandar är vanligt förekommande och tämligen accepterade bland stora grupper.

        Så klart att inte Jesus ser till person. Han skulle heller aldrig göra några utfästelser om framtiden. ”Synda inte mer så att inget värre händer dig” tror jag att det står någonstans.

        Gilla

        1. ”Synda inte mer så att inget värre händer dig” tror jag att det står någonstans.”

         Precis, Det säger Jesus till mannen som han strax innan botat från ett livslångt liv som lam.

         Gilla

        2. Skulle Jesus inte göra utfästelser om framtiden? Han profeterade på vilket sätt Petrus skulle dö (Joh 21:19)! Varför har ni ett obibliskt behov av att utmåla folk som falska profeter på ett obibliskt sätt?

         Gillad av 1 person

         1. Ja, det är ett utmärkt exempel, Micael. En utfästelse hur kyrkan skulle få lida för Jesu namn skull. ”Jag säger dig: Du är Petrus, och på denna klippa skall jag bygga min församling,…”. Jmf. nu detta med Skogséns utfästelse: ”Du kommer att bli så älskad av henne och ni kommer att bli så lyckliga.” Det är inte bara restaurangägaren som ska bi lycklig utan även hans blivande fru!
          Du är förstås fri att tro vad du vill, jag vill bara uppmärksamma dig på det uppenbara.

          Gilla

          1. Så, ditt tidigare påstående om att Jesus ”aldrig [skulle] göra några utfästelser om framtiden” har nu ändrats till att Jesus aldrig skulle göra några positiva utfästelser om framtiden? Som han ger tre verser senare angående Johannes (21:22)?

           Eller är din poäng att det inte finns lyckliga par?

           Gillad av 2 personer

 3. Micael, Micael…
  Är du enbart ute för att vinna en diskussion så bjuder jag på det. DU HAR VUNNIT MICAEL, JIPPY!!

  Gilla

 4. Sluta tjafsa nu.
  Jag är en gammal skeptiker, som Gud tvingat byta fot. Han gör sånt här, nu idag som förr.
  För att kunna säga bu eller bä, med säkerhet, måste vi veta vad som blivit av människorna. Först och främst om de är bevarade i tron på Herren Jesus. Det är vad som egentligen spelar roll.
  Det vore också intressant att höra vittnesbörd om parets lycka, men det tar ju ett antal år innan det går att dra slutsatser på den fronten.

  MEN, men…vad TROR du? KAN profetiska budskap komma genom den Helige Ande? KOMMER den Helige Ande med budskap genom människor, som på biblisk tid? FINNS det idag människor som faktiskt släpper igenom budskap från den Helige Ande? Är Skogsén en sådan?

  Svaren på tre av frågorna är: ”JA”. På den sista: ”Varför inte? Vad talar emot?”
  Men vad är svaret på den första frågan?

  Gilla

  1. Svaret på den första är samma som övriga
   svar: Allt ligger i betraktarens ögon, vill man tro att detta är sant så är det också
   sant. Det är anledningen till att jag inte vill
   ansluta mig till ”betraktarna”.

   Gilla

 5. Men att tala visdomens ord, kunskapens ord eller att profetera är bibliska koncept. Det står det skrivet.
  ———————————
  8 Så gives genom Anden åt den ene att tala visdomens ord, åt en annan att efter samme Ande tala kunskapens ord,

  9 åt en annan gives tro i samme Ande, åt en annan givas helbrägdagörelsens gåvor i samme ene Ande,

  10 åt en annan gives gåvan att utföra kraftgärningar, åt en annan att profetera, åt en annan att skilja mellan andar, åt en annan att tala tungomål på olika sätt, åt en annan att uttyda, när någon talar tungomål.
  ——————–

  Kan dock inte tänka mig att Paulus eller Petrus eller ngn av de första kristna skulle ha tolererat att ngn av dom som hörde till församlingen skulle ha varit medlemmar i okulta förbund. Man brände ju upp okult litteratur när dom som varit involverade i det omvände sig.
  ——————–
  Apostlagärningarna 19:19Svenska 1917 (SV1917)

  19 Och ganska många av dem som hade övat vidskepliga konster samlade ihop sina böcker och brände upp dem i allas åsyn. Och när man räknade tillsammans vad böckerna voro värda, fann man att värdet uppgick till femtio tusen silverpenningar.
  ———————

  vi måste be om att Gud leder oss rätt i Jesu Kristi namn.

  Gillad av 1 person

 6. Okej nu spårar det ur fullständigt här. Mikael leder två killar till tro på Jesus i Andens kraft och ni kommer fram till att det handlar om ”ockulta förbund”? En blind sjöhäst har bättre urskiljning än er. Kommentarer avstängda.

  Gillad av 2 personer

 7. Pingback: Lite vardagstro

Kommentarer är stängda.